Om museet

 

 

 

NORGES FØRSTE OG ENESTE TRYLLEMUSEUM

Åpnet 9. desember 2001

Norsk Tryllemuseum er et av Norges minste og morsomste museer!

opening

Norsk  Tryllemuseum ble etablert i 1997 under navnet Norsk Trylle-Arkiv. Hensikten var å ta vare på de norske tryllekunstnernes historie ved å samle plakater, avisomtaler, programmer, reklamekort og fotografier. Da vi vår egen plass i Munkedamsveien 65B våren 2001 med bruk av microlån
til dette, fikk vi også prøve å registrere rekvisitter, kostymer og annet utstyr som har tilhørt norske trykkartister. 9. desember 2001 åpnet vår første      permanente utstilling og vi endret samtidig navnet til Norsk Tryllemuseum.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å besøke museet på en søndag, et museum som stadig er under utvikling og derfor har blitt et levende og et spennende museum.

 

blue-wizard

Hva finnes på Norsk Tryllemuseum?  

Magiske rekvisitter og andre rariteter, Over hundre års historie om norske tryllekunstnere, Historisk tryllearkiv, Plakater – Bilder,  Kostymer, Salg av bøker og trylletriks.

DSC04909

TRYLLING

        Trylling er en av våre eldste former for underholdning.

        Trylling har fasinert oss i generasjon etter generasjon.

        Trylling er en spennende og fascinerende hobby for mange.

        Trylling som yrke er forbeholdt de få, kanskje de med et spesielt talent.

DSC04870

Barn i alle aldre har alltid har vært opptatt av trylling, mange har nok drømt om å bli en Arnardo eller en Davido. Norge har fostret mange magiske talenter.

På Norsk Tryllemuseum, som åpnet sine dører i 2001, fortelles det om de norske tryllekunstnere og deres spennende historie.

Velkommen til en fortryllende historie på Norsk Tryllemuseum!

Norsk Tryllemuseum har mottatt støtte fra Oslo kommune Kultur og idretsetaten.

DSC04852